Varanje građana

Predsjednica Foruma žena LDK Jehona Lushaku-Sadriu smatra da Vlada Kosova manipuliše brojkama objavljenim u izvještaju „Projekta svjetske pravde" o vladavini prava.

Lushaku-Sadriu je u objavi na Facebooku podsjetila da je Kosovo bilo bolje plasirano kada je na čelu vlade bio Avdullah Hoti.

"Opet neuspjeh i propaganda sa brojevima. Vlada koristi propagandu, svoje jedino oružje da sakrije svoj neuspjeh. Nakon neuspjeha u napretku Kosova u vladavini prava, u izvještaju 'Projekta svjetske pravde', gdje je zbog lošeg rada vlade, Kosovo prošle godine zauzelo 60. mjesto, i palo sa 54. mjesta iz 2020. godine, sada se 57. promoviše se kao drugo mjesto po napretku i kao uspeh", poručila je Lushaku-Sadriu.

Ona je dodala da Vlada Kosova ne treba da se ponosi svojim neuspjesima.

"Nema logike da se ponosite neuspjesima, jer 57. mjesto nije uspjeh. Izvještaj je javan i može mu pristupiti svaki građanin. Ovo je, između ostalog, i uvreda za građane. Žalosno je što je nivo propagande ušao i u naše diplomatske institucije – naše ambasade u različitim zemljama sveta su svoje zvanične komunikacione kanale pretvorile u propagandno oruđe", istakla je Lushaku-Sadriu.

Izvor: Kosovo Online