Prvi zamjenik premijera i šef pregovaračkog tima Kosova u dijalogu sa Srbijom Besnik Bislimi, koji je danas krenuo za Beograd, iz bezbjednosnih razloga vraćen je na Kosovo, prenosi Koha.

Kako saznaje list Koha Ditore, Bislimi je stigao na oko 100 kilometara do Beograda, kada ga je policija zaustavila i obavjestila da njegov dalji put nije moguć.

Bislimi je potvrdio vijest za Kohu i rekao da je u pitanju "manipulacija Srbije".

"Zahtjev za posjetu uputili smo prije nedjelju dana. Posjeta je odobrena. Prešli smo granicu. Približili smo se Beogradu. Tamo je došao drugi policijski auto i zaustavio nas i rekao da se to iz sigurnosnih razloga ne može učiniti. Ispada da je to sve manipulacija. Izašao je dodatni auto i tražio da se vratimo jer navodno ima sigurnosnih problema. Rekao je da je sigurnost ugrožena”, rekao je Bislimi za Kohu telefonom.

Kako je ranije saopšteno, Bislimi je trebalo da bude uvodničar na konferenciji Foruma za etničke odnose na kojoj će danas biti riječi o evropskim integracijama Kosova i regiona. Takođe, Bislimi je trebao da učestvuje  na raspravi u okviru "Diplomatskog dijaloga" na temu “Kosovo i evropska perspektiva regiona”.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore