Mora se izvršiti!

Odluka o registarskim tablicama je nesporna i mora se izvršiti, rekao je poslanik Samoopredjeljenja Enver Dugolli.

Dugolli smatra da je insistiranje Vlade Kosova na primjeni odluke o registarskim tablicama, kao i odluke o identifikacionim dokumentima pravedna i ispravno i da to niko osim Srbije nije osporavao, prenosi Lajmi.

"Ni građani Srbije koji su se brzo navikli na ovaj oblik prelaska granice nisu osporavali, što treba pozdraviti", naglasio je Dugolli.

Prema njegovim riječima, Vlada Kosova je imala razumijevanje i odložila je sprovođenje odluke o registarskim tablicama kako bi građanima ostavila prostor za informativnu kampanju jer se govorilo da je to bio kratak period i da je dominirala "srpska lažna propaganda".

"Za ovo je Vlada Kosova bila racionalna i u saradnji sa našim prijateljima odlučila da odloži sprovođenje tih odluka za mjesec dana", dodao je on za RTK.

Kako je dodao, 31. oktobar je zvaničan rok za registraciju vozila na "RKS" registarskih oznaka. Oni koji su bili zainteresovani, ističe Dugolli, i oni koji su "imali hrabrosti da se ne podvrgnu srpskom diktatu i pritiscima su iskoristili ovu priliku, ali ovaj broj je mali".

Upitan da li će 31. oktobra doći do promjene stava Vlade, on je rekao da nema razloga da se odluka mijenja.

"Ne očekujem da će doći do promjene jer nema razloga. Oni koji su želeli da iskoriste ovu priliku do sada su to činili", kazao je Dugolli.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net