Poslanik AAK-a

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri istakao je da je posljednja nedjelja oktobra veoma važna za politička dešavanja na Kosovu, uključujući i dijalog sa Srbijom.

Tahiri je na Facebooku naveo da su važna pitanja vezana za dijalog, Zakon o platama, bezbjednost, energetku, osnaživanje žena i dijasporu.

"Važna nedjelja vezana za politički doprinos dijalogu i podizanju ozbiljnosti i državne i nacionalne discipline u ovoj temi. Predsjednik AAK Ramush Haradinaj će nastaviti svoj konkretan rad i posvećenost. Odstupanje od principa i temelja izgradnje ove države, odstupanje je od naše nacionalne i državne istorije i prava", naglasio je Tahiri.

On je dodao da će se po pitanju elektične energije, voditi razgovori sa različitim akterima, domaćim i međunarodnim stručnjacima.

Tahiri je naglasio da penzioneri koji za jedan dan, nedjelju ili mjesec ne ispunjavaju uslov da primaju penziju, zaslužuju promjenu zakona.

Što se tiče Zakona o platama, Tahiri je naveo da AAK traži da se tim zakonom utvrdi plata svakog funkcionera, i da to ne bude zakon koji će stupiti na snagu tek krajem 2023. godine.

Izvor: Kosovo Online