Pasoši i vozačke dozvole

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova suočava se sa problemima u snabdjevanju materijalom za dokumentaciju. To su saopštili nadležni iz ovog resora, a građani se žale da mjesecima čekaju da izdavnje pasoša i vozačkih dozvola, piše Gazeta Express.

Čekanje na izdavanje redovnog pasoša traje mjesecima.

Ponovo se pojavio problem sa kojim se Ministarstvo unutrašnjih poslova i ranije suočavalo, a građani su frustrirani, navodi ovaj medij.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je takođe priznalo da nedostaje materijal za sva dokumenta.

U obrazloženju ovog ministarstva pominju se aktuelna dešavanja, ali i pandemija, kao jedan od uzroka koji su doveli do problema sa snabdjevanjem.

„Zbog globalne krize, kao i pandemije kovid-19, otežano je snabdjevanje materijalom. Kao i mnoge druge zemlje, i mi imamo poteškoća sa snabdjevanjem, ove poteškoće su izazvane globalnom krizom, kao i pandemijom kovid-19. Ministarstvo unutrašnjih poslova se zalaže za to da svim građanima obezbjedi dokumenta, a posebno u slučajevima hitne potrebe“, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iako ovo nije prvi put da se resor suočava sa ovim problemom, u odgovoru ministarstva nije naveden rok kada se očekuje da obezbjede potrebnu količinu materijala.

Izvor: Gazeta Express/Kossev