Nadoknada izgubljenih časova

Savjet roditelja Kosova ponovno se usprotivio da se nastava održava subotom kako bi se nadoknadili časovi izgubljeni zbog štrajka u septembru.

Savjet je spomenuo aktivnosti koje bi djeca trebala obavljati tokom dva dana vikenda, zamjerivši im nastavu.

„Ovo su dva vrlo važna dana za njih, da uživaju, da se igraju i rade što žele, da se takmiče i bave se vannastavnim aktivnostima. Roditelji uvijek spremni za podršku!".

„Savjet roditelja želi svoj djeci uspješan vikend, pun zabave i uživanja. Pozdravljamo podršku institucija za vannastavne aktivnosti. Ne nastava subotom, ne prisilnoj nastavi!", stoji u reakciji Savjeta.

Puna reakcija:

Dječaci i djevojčice, širom Kosova, subotom i nedjeljom sudjeluju na raznim takmičenjima u nogometu, košarci, trčanju, karateu, džudou, gimnastici, rukometu, tenisu, stonom tenisu i drugim sportovima.

Djevojčice i dječaci širom zemlje subotom razvijaju kulturne aktivnosti (pozorište, ples, balet, muzika i umjetnost) ili čak pohađaju razne kurseve stranih jezika, kodiranja i zanata.

Dječaci i djevojčice u svakoj opštini opuštaju se vikendom uz posjete porodici, šetnje prirodom, čitanje po želji, računarne igrice i mnoge druge aktivnosti vezane uz njihovu dob.

Ovo su dva vrlo važna dana za njih, da uživaju, da se igraju i rade što žele, da se takmiče i bave se vannastavnim aktivnostima. Roditelji uvijek spremni za podršku!

Dva dana za osvježenje duha i tijela, opuštanje i odmor. I sve to, kao preduslov, kako bi sljedeća sedmica bila što produktivnija u školama.

Savjet roditelja želi svoj djeci uspješan vikend, pun zabave i uživanja. Pozdravljamo podršku institucija za vannastavne aktivnosti.

Ne nastava subotom, ne prisilnoj nastavi!

DJECA IMAJU PRAVA - MI IH IMAMO OBAVEZU ŠTITITI!