Advokat Hashima Thaçija

Advokat Hashima Thaçija Luka Mišetić kaže da je proces formiranja Specijalnog suda bizaran i ukaljan zbog činjenice da je povod bila optužba po kojoj je OVK trgovala organima, kao i da je sud nepravedan jer se u njemu sudi samo kosovskim Albancima, prenosi Lajmi.

"I ja sam takođe veoma zabrinut, moram da kažem. Ceo proces je, veoma bizaran i pokvaren, ukaljan činjenicom da je ceo Sud nastao pod neosnovanim optužbama OVK o trgovini organima, što je, po mom mišljenju, bio jedini razlog zašto je privukao međunarodnu pažnju i pažnju članova međunarodne zajednice", rekao je advokat na Kanalu10.

Mišetić je dalje rekao da je suđenje postalo jednostrano jer se sudi samo kosovskim Albancima, što stvara negativan utisak.

"U ovom slučaju, to je postao jednostran sud jer će se suditi samo kosovskim Albancima, a sve to stvara negativan utisak, utisak nedostatka ravnopravnosti i pravde, jer vjerujem da ono što se desilo na Kosovu jasno pokazuje ko je započeo rat, ko je naneo strašne patnje i ko se u tom ratu branio", rekao je između ostalog Mišetić.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net