Predsjednik sindikata obrazovanja

Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja Rahman Jasharaj izjavio je da ministarka prosvete Arberie Nagavci i ministar finansija Hekuran Murati ulaze u "rat" sa sidikatom i da ne prestaju da napadaju nastavnike, prenosi Reporteri.

On je rekao da sindikat neće sprečavati nastavnike da predaju tokom vikenda, ali i naveo, pozivajući se na kolektivni ugovor, da na Kosovu ne postoji institucija koja može da ih obaveže da nadoknade izgubljene časove tokom štrajka.

"Čekali smo poruke od Ministarstva prosvete, odnosno ministarke Nagavci, da vidimo šta dalje, ali se to nije dogodilo. Ministarka Nagavci i ministar Murati ulaze u rat sa sindikatom, posebno ministar Murati, ne zaustavljaju napade na nas. Čekali smo da sednemo i razgovaramo šta dalje", kaže Jasharaj.

Prema njegovim riječima, budući da je bilo škola koje drže nastavu subotom, sindikat nastavlja da poštuje njihov stav.

"Ako naše kolege idu na nastavu, mi nismo protiv i ne dajemo nikakvu dodatnu izjavu. Njih 70 odsto je poštovalo ugovor i nije išlo na posao, a drugi procenat je bio u školama i smatrali smo da izražavaju svoju volju i poštuju novi kalendar. Ove subote, šta god da se desi, spremni smo da budemo uz članstvo, poštujući njihovu volju, ali ako zatraže savjet da dobiju ono što im pripada za rad vikendom i praznicima, mi ćemo to učiniti i siguran sam da ćemo dobiti slučajeve na sudu", naveo je Jasharaj.
 
Izvor: Kosovo Online/Reporteri