Moraju se identifikovati

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabriel Eskobar rekao je da postoje pretnje stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da se moraju identifikovati da bi bile izolovane, prenosi Reporteri.

"Moram da kažem da postoje pretnje stabilnosti Zapadnog Balkana. Mnoge od ovih pretnji dolaze iz inostranstva. Zbog toga moramo identifikovati i izolovati ove pretnje od loših uticaja spolja, koji dolaze prema našim partnerima“, rekao je Escobar.

On je izjavio da ove pretnje stabilnosti ne dolaze nužno iz Rusije, već i u drugim oblicima kao što su društvo, politika i sajber.

"Uglavnom iz Rusije, ali ne samo. Pretnje dolaze u različitim oblicima, političkim, društvenim i konačno sajber. Stoga, mi tražimo da stvorimo bliže odnose sa našim partnerima, uključujući Kosovo, o tome kako da se zaštitimo od ovoga. I istina je da postoje neke zemlje koje su ranjive i mi ćemo blisko sarađivati sa zemljama Kvinte, Evropskom unijom i kroz NATO da vidimo kako ćemo se sa tim pozabaviti“, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri