Činjenica!

Novinar Idro Seferi izjavio je da činjenica da je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar tražio od Vlade Kosova da odloži odluku o registarskim tablicama za deset mjeseci ukazuje na to da postoji mogućnost eskalacije, prenosi Klan Kosova.

"Sama činjenica da je Escobar pomenuo mogućnost odlaganja primjene odluke o preregistraciji za period od deset mjeseci govori da postoje informacije o mogućim eskalacijama i ne samo zato što su Srbi protiv toga, već postoje i drugi rizici zbog rata u Ukrajini", rekao je Seferi.

Dopisnik  iz Beograda istakao je za Klan Kosova da se u Srbiji tokom posljednjih nekoliko nedjelja priča o 1. novembru kada ističe rok za pregistraciju vozila i o tome šta će da se desi tog dana.

Seferi je rekao da je za Srbiju neprihvatljivo pitanje reciprociteta.

"Pitanje registarskih tablica je veoma osjetljivo bezbjednosno pitanje. Vidi se da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pogrešio što je prihvatio kosovska dokumenta. Sada se predstavlja kao da Kosovo sprema nasilje nad Srbima na sjeveru i da je pitanje tablica neprihvatljivo za Srbiju", naveo je Seferi.

 Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova