Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj kazao je da bi sporazum između Kosova i Srbije mogao biti postignut prije decembra ove godine, prenosi Klan Kosova.

Haradinaj je u emisiji Rubikon kazao da smatra da će se premijer Kosova Albin Kurti suočiti sa trenutnom situacijom, kao i da postoji vremenski okvir za postizanje dogovora.

"Postoji međunarodna ofanziva da se ovo pitanje okonča. U završnoj smo fazi, danima ili nedjeljama prije konačnog dogovora. Moguće je (prije decembra). Vjerujem da je interesovanje internacionalaca ozbiljno. Postoji vremenski okvir", rekao je Haradinaj.

Govoreći o energetskoj krizi i tome kako se vlada Kosova ponaša po tom pitanju, on je ponovio optužbe na račun Kurtija da odbija američki gas i nazvao njegovu vladu budalama.

"Dok je svet uključen u energetsku krizu i dok se mnoge zemlje bore da obezbjede gas, kosovska izvršna vlast je odbila takav projekat. Vidite kolika se danas vodi borba za priključenje na razne gasovode nakon što je gas iz Rusije obustavljen, i u svakoj alternativi koliko postoji interesovanje za povezivanje i kolika se borba vodi. Vlada je kuća za budale, rekao sam to nekoliko", rekao je Haradinaj.

Izvor: Klan Kosova/Kosovoonline