Firma iz Srbije

Kosovo se suočava sa nedostatkom materijala za izradu pasoša jer je Kosovska obavještajna agencija blokirala tender zbog provjere firmi koje su konkurisale, od kojih jedna ima sjedište u Srbiji, prenosi Epoka e re.

Prije nekoliko sedmica pasoši su se svakodnevno proizvodili zbog velike potražnje dok je danas proizvodnja smanjena za oko 70 odsto zbog nedostatka materijala za njihovu proizvodnju.

Dana 21. aprila 2022. godine, od strane MUP raspisan je tender pod nazivom "izrada ličnih dokumenata i održavanje elektronskih sistema" u vrijednosti od 12.524.000 eura. Ovaj javni okvirni ugovor trebalo bi da traje 36 mjeseci od dana stupanja na snagu.

Tender je obustavila Kosovska obavještajna agencija radi nekih provjera, jer jedna od kompanija koja je ispunila kriterijume ima bazu za izradu dokumenata u Srbiji.

"Neke informacije u KIA u vezi sa kompanijama ponuđačima se provjeravaju, jer jedna od njih ima svoju proizvodnu bazu u Srbiji, a ako bi pobjedila, dokumentacija bi bila izrađena tamo", rekao je dobro upućen izvor.

Izvor: Epoka e re/Kosovoonline