Lider LDK-a

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku je rekao da je spot koji je nedavno objavio Pokret Samoopredjeljenje, i u kome se navodi da su bivše vlade uništile Kosovo, odraz nemoći premijera Albina Kurtija i njegove vlade i da pomoću njega pokušavaju da prikriju svoje neuspjehe, prenosi Lajmi.

"Mora da ste očajni što nakon dvije godine vlasti nemate čime da se pohvalite. Propaganda je oruđe ove vlade. Postoji mnogo laži", rekao je on.

Abdixhiku je dodao on nikada tako nešto ne bi mogao da uradi i poručio Kurtiju da, za razliku od njega, nikada neće moći da ga nazovu "slugom Srbije".

Govoreći o Kurtijevom upravljanju zemljom, Abdixhiku je rekao da se on pita, da bi aktuelni premijer u najboljem slučaju bio ministar unutrašnjih poslova, prenosi Periskopi.

"Kada vlada ne zna da radi ni u politici, ni u prosveti, ni u zdravstvu, ni u spoljnoj politici, ni u infrastrukturi, ni u unutrašnjoj politici, i kada se cijela njena uloga svede na, recimo, policijsku palicu to je kraj rada vlade. Dakle, u najboljem slučaju, Albin Kurti bi bio moj ministar unutrašnjih poslova".

Izvor: Lajmi/Periskopi