Počinila nekoliko prekršaja

Šef poslaničk grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri zatražio je od premijera Kosova Albina Kurtija da razriješi dužnosti ministarku insustrije i trogovine Rozetu Hajdari, prenosi Reporteri.

Tahiri je istakao da je Hajdari počinila nekoliko prekršaja za koje nije odgovarala, od kojih je posljednja optužnica koja je protiv nje podignuta zbog neprijavljivanja imovine.

Tahiri je naglasio da ministarka koja ne prijavi svoju imovinu, pored mnogih drugih skandala, treba da bude razriješena.

„U Zakoniku o krivičnom postupku koji smo usvojili u Skupštini, predviđena je suspenzija visokih javnih funkcionera koji imaju optužnice za organizovani kriminal i korupciju. Samoopredjeljenje ima ministra koji je optužen za neprijavljivanje imovine, pa kakvu ulogu ima Zakonik o krivičnom postupku koji smo mi usvojili? Ovo je neprihvatljivo“, rekao je Tahiri.

Tahiri je zatražio od Kurtija da razriješi Hajdari do kraja sljedeće nedjelje.

"U suprotnom ćemo pokrenuti suštinski Prijedlog u Skupštini Kosova, gdje ćemo kroz sednicu tražiti izglasavanje rezolucije kojom se premijer poziva da razriješi Rozetu Hajdari“, rekao je Tahiri.

Poslanica PDK Blerta Deliu-Kodra naglasila je da Hajdari poslije svih skandala koje je napravila, od skandala građevinske kompanije koja otkupljuje pšenicu, gaženja djeteta kolima, promocije Kosova u francuskom časopisu kao mjestu rođenja srpskih manastira i neprijavljivanju bogatstva, mora da bude smenjena.

„Hajdari je imala bezbroj skandala i nedavno smo tražili da vidimo tužbu koju su navodno podneli protiv francuskog časopisa. Ministarstvo koje vodi Rozeta Hajdari saopštilo je da su pokrenuli postupak za tužbu, ali nismo vidjeli rezultate po pitanju promocije Kosova kao mesta rođenja srpskih manastira. Poslije svih ovih skandala, treba da je razriješi premijer”, rekla je Deliu-Kodra.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi