Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Haki Abazi je na konferenciji za novinare rekao da je albanski premijer Edi Rama dio kriminalne političke mreže na Balkanu i da su njegov govor u Savjetu Evrope i njegov stav o Otvorenom Balkanu ozbiljno naštetili interesima Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

Abazi je na konferenciji za medije, drugoj u dvije nedjelje, govorio o Izvještaju o Kosovu za 2022. godinu, viznom režimu, pristupu Kosovu koji imaju Edi Rama i Aleksandar Vučić, kao i javnom zdravlju.

"Postoje tri razloga za opasan pristup Kosovu Edija Rame i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Vjerujem da je Rama dio političke mreže na Balkanu koju održavaju u životu ekonomske i finansijske strukture koje su imale koristi od ratne ekonomije, a potom istim kapitalom privatizovale javna imanja zapadnog Balkana. Ova mreža, ekonomska, politička, a u nekim slučajevima i kriminalna, nastavlja da ruši demokratiju u regionu“, rekao je Abazi.

Dodao je da su Ramin govor u SE i njegov stav o otvorenom Balkanu naneli i dalje ozbiljno nanose štetu interesima Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online