Bivši lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da se vlada Albina Kurtija ponaša kao da nije sinhronizovana i da izgleda kao da je izgubila kompas. Kako je rekao ponaša se kao da ne zna da li je na poziciji ili u opoziciji, a svojim radom tera desetine hiljada ljudi da napuštaju Kosovo, prenosi Ekomonija onlajn.

Mustafa je istakao da se sva Kurtijeva energija troši na propagandu i napade na opoziciju i prethodne vlasti.

"On ima moć da upravlja i rješava probleme građana, dok se sva njegova energija troši na propagandu i napade na opoziciju i prethodne vlasti. To govori o kompleksu inferiornosti u odnosu na prošle vlade, koji se ne može porediti ni sa jednim parametrom", izjavio je Mustafa.

Kada se radi o ekonomskoj situaciji, odnosno ekstremnom rastu cijena i građanima koji se suočavaju sa neviđenom krizom sa inflacijom i ekonomijom uopšte, Mustafa kaže da su upravo to pravi pokazatelji rada vlade.

"Što se tiče privrede, ova vlada je povećala uvoz i ekonomsku zavisnost od Srbije i povećala izvoz svojih građana u inostranstvo, ove godine oko 45.000 i očekuje se još 65.000 sljedeće godine. Ovo su ekonomski i demografski rezultati 'vlade nade' ", rekao je Mustafa.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online