Predsjednik LDK

Predsjednik Demokratske stranke Kosova Lumir Abdixhiku istakao je da je Vlada Albina Kurtija prouzrokovala krizu, ili je već produbila postojeću, i dodao da njegova stranka nudi konkretne ideje i prijedloge za njihovo ublažavanje, prenosi Lajmi.

Abdixhiku je sa građanima Peći razgovarao o teškoj ekonomskoj situaciji i potrebi razvoja.

„Ova Vlada može da se hrani krizama i da živi od njih, ali cena ovih kriza je postala neprihvatljiva za građane. Ne možete prvo napustiti građane, a onda ih kazniti. Posljednji slučaj bio je kada se 25.000 porodica nastavnika suočilo sa kaznom vlade, kolektivno kažnjenim na dan demokratije. Nastavnicima je obustavljena isplata plata, što im je dodatno otežalo život“, naglasio je Abdixhiku.

Što se tiče ostavke ministra zdravlja Rifata Latifija, Abdixhiku je istakao da je pravi ministar ovog ministarstva premijer Kosova Albin Kurti.

„Promjena tri ministra za samo godinu i po dana ne može biti problem samih ministara. Ne, ovo je problem Kurtijevog lošeg upravljanja i nesposobnosti da organizuje rad Vlade. Za nedavnu ostavku Latifija, trećeg po redu ministra, ne treba tražiti odgovornost samo od ministara, već i od premijera”, dodao je on.

On je dodao da LDK neće dozvoliti da vlada deli i kažnjava građane.

„LDK i građani su jedno. Naš odnos sa građanima je od vitalnog značaja za razvijenu i sigurnu budućnost Kosova“, istakao je Abdixhiku.

Prema njegovim riječima, LDK osluškuje zabrinutost građana širom Kosova.

„LDK sluša nastavnike, sluša učenike, sluša doktore koji odlaze, kao i pacijente koji ne dobijaju pravu zdravstvenu uslugu. Slušamo građane koji loše žive dok cijene proizvoda ubrzano rast.“, naglasio je Abdixhiku.

Takođe, Abdixhiku je naglasio da je LDK ponudio konkretne prijedloge za ublažavanje ekonomske krize, jer je inflacija dostigla 20 odsto.

„Nema krize koju ova vlada, ako nije proizvela, produbila, dok je u svim krizama LDK nudio konkretne ideje i prijedloge za njihovo ublažavanje ili prevazilaženje, ali neodgovornost i neposlušnost vlade je posebna kriza“, naveo je Abdixhiku.

Abdixhiku je napomenuo da u upravljačkom programu stranke, gdje ima 29 odjeljenja u kojima radi stotine stručnjaka, glavna zasluga pripada građanima Kosova koji su svojim aktiviranjem direktno pomogli u izradi programa razvoja .

Izvor: Kosovo Online/Lajmi