Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri rekao je da je Vlada Kosova sponzorisala članak u jednom francuskom časopisu, u kojem se kaže da je Kosovo mjesto gdje su rođeni srpski pravoslavni manastiri, o čemu je i sam obavješten od emigranta u Francuskoj, prenosi Ekonomija onlajn.

Kako je dodao, on je juče obavješten o ovom članku iz dijaspore.

"Juče me je nazvao jedan naš sunarodnik iz Francuske koji me je pitao kako je moguće da Vlada Kosova promoviše Kosovo kao mjesto gdje su rođeni veličanstveni srpski pravoslavni manastiri. Bilo mi je to veoma čudno. Rekao sam mu da li je pobrkao sa Vladom Srbije, jer ne vjerujem da Vlada Kosova promoviše Kosovo kao mjesto gdje su rođeni veličanstveni srpski pravoslavni manastiri", izjavio je Tahiri.



On je rekao da je ovaj tekst sponzorisala Vlada Kosova, odnosno Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine u francuskom magazinu "Petit Fute".

U članku se, između ostalog, kaže: "To je bila i vizantijska zemlja u kojoj su se rodili njeni veličanstveni srpski pravoslavni manastiri.

"Kolege, ovo je doktrina srpske države. Promocija takvog članka od strane Vlade Kosova. Vidite li kakve argumente dajete protivnicima nezavisnosti Kosova da to iznesu sutra u Savjetu bezbjednosti? Takav članak sponzoriše budžet kosovskih poreskih obveznika", rekao je Tahiri.

Povodom ovog članka, Tahiri je rekao da je ovo skandalozno i da ministar treba da podnese ostavku.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online