Haxhi Avdyli?

Poslanik liste "Guxo" Burim Meta rekao je da premijer Albin Kurti treba da se konsultuje sa čelnicima svoje stranke prije nego što donese odluku o novom imenu ministra zdravlja. On je rekao da bi poslanik Haxhi Avdyli iz te liste bio dobar kandidat za upravljanje zdravstvom Kosova, penosi Lajmi.

Meta je pozvao Kurtija da prije nego što donese odluku o novom ministru razgovara sa ministricom spoljnih poslova i predsjednicom liste "Guxo" Donikom Gervallom.

"Pozivam Kurtija od ovog trenutka da razgovara sa gospođom Donikom prije nego što donese odluku o novom ministru zdravlja. Čvrsto vjerujem da će lista Guxo svojim kapacitetom mnogo pomoći u ovom sektoru. Svi možemo podržati Avdylija da se snađe kao ministrom zdravlja", rekao je Meta.

Upitan da li bivši ministar Arben Vitia može da se vrati na ovu funkciju, Meta je rekao da to ne bi uradio da je on na mjestu bivšeg kandidata Samoopredjeljenja za gradonačelnika Prištine.

"Nije mu vrijeme da se vrati, mislim da ne može tako nešto da se uradi. Da sam na njegovom mjestu ne bih se vratio, jer je ostalo mnogih preostalih pitanja. U drugoj vladi, u drugom mandatu, da, ali ovdje ne mislim tako", rekao je Meta.