Upozorenje

Ugostiteljsko-turistička komora saopštila je da je 30 odsto preduzeća u opasnosti od zatvaranja zbog ekonomske krize i upozorenja na moguće restrikcije električne energije tokom zime, prenosi Koha.

Predsjedavajući Ugostiteljsko-turističke komore  Hysen Sogojeva, na sastanku sa rukovodiocima regionalnih jedinica, razgovarao je o problemima sa kojima se suočavaju preduzeća širom Kosova.

"Načelnici područnih jedinica su izrazili veliku zabrinutost zbog trenutne situacije sa kojom se preduzeća suočavaju, posebno zbog rasta cijena, argumentujući to činjenicom da je od januara cijena robe porasla za 42 odsto i dodajući tome probleme sa kojima će se preduzeća suočiti tokom zime zbog upozorenja o energetskoj krizi. Vlada Kosova je upozorila da nas čeka teška zima, pa Ugostiteljska komora zahtjeva da se pronađe način da se pomogne ovim preduzećima, jer u suprotnom najmanje 30 odsto njih rizikuje da bude zatvoreno", navodi se u saopštenju.

U Komori poručuju da bi Vlada, umjesto da donosi odluke koje još više pogoršavaju položaj privrede, trebalo da zajedno sa ugostiteljskim i drugim komorama pronađe načine da im pomogne da opstanu.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline