Među njima i policajac

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu, Odjeljenje za teška krivična djela, saopštilo je da je uhapšeno 13 osoba, među kojima je i jedan policajca, koji su osumnjičeni za više krivičnih djela, kao i da je zaplenjena veća količina novca, dva pištolja i šest automobila, prenosi prenosi Gazeta express.

Kako se navodi, oni su uhapšeni juče poslije višemjesečne istrage u saradnji sa policijom, Policijskim inspektoratom Kosova i Osnovnim sudom u Prizrenu. Osumnjičeni su za organizovanje nedozvoljenog kockanja, zloupotrebu službenog položaja, prinudu i neovlašćeno posjedovanje ili držanje oružja.

Uhapšenima je određena mjera zadržavanja od 48 sati, a u zakonskom roku iz Osnovnog tužilaštva u Prizrenu najavljuju da će tražti od Osnovnog suda u Prizrenu da im se odredi mjera zadržavanja.

Navodi se da se uhapšeni sumnjiče da su izvršili krivična djela "organizovanje piramidalnih šema i nedozvoljeno kockanje", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", "prinuda" i "neovlašćeno posjedovanje, kontrola ili držanje oružja".

Kako je saopšteno, od uhapšenih je oduzeto 55.388 eura, 1.700 švicarskih franaka, 50.000 leka, 100 dolara i 1.320 dinara, dva pištolja (jedan kratak i jedan poluautomatski), 39 komada municije, 29 mobilnih telefona, jedan laptop računar, dva USB, 350 paklica cigareta bez akciznih markica i šest automobila.

Izvor: Gazeta Express/Kosovoonline