Opravdanje!

Prije nekoliko sedmica objavljen je magisterij ministrice obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija Arbërieje Nagavci na Pravnom fakultetu kojoj je trebalo oko 10 godina da završi studij s prosječnom ocjenom 6,46.

Nagavci je objavu prosjeka magistarskih studija ocijenila protuzakonitom, rekavši da se time pokušalo omalovažiti njezin rad.

“Jasno je da se radi o pokušaju omalovažavanja našeg rada, što se nikada neće postići. Ko god je ovako postupao, postupao je protivno zakonu, nezakonito, ilegalno, na podmukao način, budući da radi u takve svrhe, pokušao je to iskoristiti kao sredstvo barem u mom slučaju”, rekla je.

Dalje, Nagavci je izjavila da joj je ovo bio drugi studij i da tu diplomu nikada nije koristila da bi se prijavila za posao.

„Moj magistarski studij je bio drugi studij, koji sam razvijala za vrijeme dok sam bila zaposlena u obrazovanju. Završavala sam magisterij iz međunarodnih odnosa. Ove studije sam radila jednostavno zbog svoje želje i volje, u vrijeme kada sam bila i majka, zaposlenica i supruga. Svi znamo za Albanke, nije lako i nikada nije bilo. Moj magisterij mi nije služio i nikada ga nisam koristila, čak ni da se prijavim za posao ili za bilo što drugo”, rekla je Nagavci.

“Ali sama činjenica da su pokušali, istražili su moju prošlost i ono što su ilegalno uspjeli pronaći je ova stvar, koja zapravo ništa ne pokazuje. Njihove namjere su bile niske, ali ovi njihovi postupci samo nas čine jačima. Više od tri decenije radila sam u obrazovanju i imala prilike za profesionalni napredak. Svi koji me poznaju znaju moje vještine. I pozivam vas da nastavite kopati jer nemam što skrivati", zaključila je ministrica.