Predsjednik LDK

Predsjednik LDK Lumir Abdixhiku kritikovao je Vladu Kosova zbog njenog lošeg učinka i neuspješnog upravljanja krizom i ocjenio kao čin osvete odluku da se ne isplate plate nastavnicima koji su štrajkovali, prenosi Reporteri.

Abdixhiku je naveo da su i građani razočarani vladom i smatraju da je nesposobna, nekompetentna i neodgovorna što su mu, kako je rekao, preneli u razgovorima na sastancima koje je sa njima održao.

"Upoznao sam mnogo ljudi tokom prošle nedelje u okviru naše kampanje 'LDK te sluša'. Čuo sam mnogo ličnih priča, čuo sam mnogo problema običnih građana, poslovnih ljudih, mladih i radnika. Upoznao sam pristalice svih partija i svi imaju iste stavove – razočarani su vladom i smatraju da je potpuno nesposobna. Oni ne vide nikakvu promenu na bolje i vjeruju da to pogoršava stvari na Kosovu", rekao je Abdixhiku, koji je u Prizrenu razgovorao sa građanima i predstavnicima LDK u tom gradu.

Prema njegovim riječima, dobro upravljanje je briga, odgovornost i liderstvo u vremenima krize, dijalog i trud za dobrobit građana, što nedostaje vladi.

"Danas je Međunarodni dan učitelja. Umjesto slavlja i podrške, novih obrazovnih reformi ili priznanja, dobili su poniženje. Vlada je pokrenula direktan sukob protiv nastavnika neisplaćivanjem zarada. Ovo je neviđeni čin osvete, utišavanja pobune, vršenja čistog pritiska. Neisplaćivanje zarada je politička odluka. Vlada je krenula pogrešnim putem sa kojeg nema povratka. Oni koji pokušavaju da podele građane završavaće sve slabiji i slabiji", naveo je Abdixhiku.

Lider LDK je naglasio da Kosovo mora da ostane ujedinjeno i da kao lider LDK neće dozvoliti podjele u društvu.

On je rekao da je dobro upravljanje brižno i istinsko vođstvo i da ništa od toga ne opisuje aktuelnu vladu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri