Zamjenik premijera

Zamjenik premijera Kosova Besnik Bislimi saopštio je da je tema vizne liberalizacije peta tačka dnevnog reda sastanka radne grupe EU, piše Reporteri.

Bislimi je rekao da će tačka koja se odnosi na Kosovo biti na dnevnom redu drugog dana sastanka, tačnije 13. oktobra, i dodao da su neke od zemalja članica zatražile ocjenu izvještaja Evropske komisije o napretku koji je Kosovo imalo od 2018. godine.

"Za ovu obavezu moji službenici su zajedno sa odeljenjima za evropske integracije u resornim ministarstvima pripremili izveštaj od 33 stranice koji smo poslali Evropskoj komisiji", rekao je Bislimi.

Prema njegovim riječima, iz ovog materijala Evropska komisija je pripremila kratak izvještaj o ponovnoj evaluaciji koji će sutra biti podeljen zemljama članicama, a zatim će sljedeće nedjelje biti razmatran na zajedničkom sastanku.

On je naglasio da ovo nije posljednji korak, dodajući da ima još pet koraka, ali da se nada da će svi ti koraci biti završeni u relativno kratkom roku, bez navođenja konkretnog datuma kada može doći do vizne liberalizacije.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri