Predsjednik AKR-a

Predsjednik Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli oštro je reagovao na spot Samoopredjeljenja rekavši da, iako je na tom snimku on nazvan uništiteljem, glavni rušitelj Kosova je Vlada Albina Kurtija, jer Kosovo nikada nije bilo u goroj situaciji.

Pacolli je na Facebooku naveo da je trenutna vlast jedini uništitelj Kosova koja ništa nije uradila za Kosovo.

“Vidim sebe u skandaloznom snimku koji je objavila najveća kosovska stranka, stranka koja danas vlada našim Kosovom. Na tom snimku su me nazvali "uništitelj". Ne gospodo, uništitelji ste vi koji samo trošite novac poreskih obveznika a u tom slučaju i moj”, rekao je Pacolli.

Kako je naveo, on je, za razliku od sadašnje vlasti, potpisao nezavisnost Kosova i promovisao ga širom svijeta, doneo preko 40 priznanja, obezbjedio egzistenciju za preko 60.000 građana Kosova, gradio univerzitete, škole, zgrade.

“Dvije godine Kosovo stagnira u svakom aspektu. Do sada ste samo vređali a ako tako nastavite ne znam kako će izgledati Kosovo. Nadao sam se i vjerovao da ćete raditi za Kosovo i glasao sam za vas, jer sam mislio da zaslužujete moj glas. Nemam riječi koliko nisko možete da padnete. Vodite državu kako treba ili idite”, naveo je između ostalog Pacolli.

Izvor: Kosovo Online