Posotoji odluka

Ministrica obrazovanja Arbërie Nagavci danas je donijela odluku o dopuni i izmjeni kalendara školske godine 2022.-2023., piše Reporteri.net.

U ovoj odluci objavila je i termine kada će se vršiti njihova zamjena, pri čemu će se do kraja januara, nekom od subota, i za predviđeni proljetni raspust nadoknađivati izgubljeni časovi.

No, takvom se nečemu protivi SBAShK koji kaže da je ova odluka protivna kolektivnom ugovoru.

Bardh Bardhi, član Predsjedništva SBAShK-a, u izjavi za Reporteri.net kazao je kako ostaju pri odluci da se izgubljeni časovi tokom štrajka ne nadoknađuju.

"Ova je uputa protivna kolektivnom ugovoru, izgubljeni časovi tokom štrajka se ne nadoknađuju", rekao je Bardhi.

Rekao je i da su ti ičasovi izgubljeni jer Vlada nije ispunila njihove uslove.

“Ti časovi su izgubljeni jer Vlada nije ispunila uslove, čak i te izgubljeni časovi treba staviti u proljetne praznike, tome su se protivili i roditelji”, dodao je Bardhi za Reporteri.net.

"Ministrica je istupila protiv svog kolege, Ramë Likaja, protiv ugovora koji je potpisao Ramë Likaj", zaključio je član Predsjedništva SBAShK-a, Bardh Bardhi.

U današnjem saopštenju ministrica Nagavci također je dala do znanja da je predložila Ministarstvu financija da razmotri mogućnost isplate unaprijed, kako porodice nastavnika ne bi ostale bez plata do kraja mjeseca, kada izlaze i plate za mjesec oktobar.

/Reporteri.net/