Na spot koji je Pokret Samoopredjeljenje objavio na Facebooku u kom kritikuje opoziciju da se pregrupiše i da je njihova borba protiv države otišla na drugi nivo, oštro su reagovale neke opozicione partije, prenosi Telegrafi.

U spotu koji je Samoopredjeljenje objavilo prikazani su rušitelji države koji 20 godina ne žele dobro Kosovu a koji su upravljali njime.

Opozicioni subjekti su oštro reagovali na ovaj video.

Poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti rekao je da bi Samoopredjeljenje umjesto spota na Facebooku, trebalo da se obrati državnim organima.

"Ljudima koji su uništili državu ili koji su zloupotrebili svoj položaj ne sudi se preko Facebooka, već u tužilaštvu i na sudu", naveo je Haliti.

On je rekao da ne vidi nijedan projekat koji je Samoopredjeljenje sprovelo od kad je na vlasti.  

"Osim uvreda i podjele pomoći za izborne interese, ništa nisu uradili. Ne vidim nikakve projekte koje oni realizuju na Kosovu, nema bolnica, puteva, obustavljena je izgradnja vodovoda", izjavio je on.

Po ovom pitanju reagovala je i Alijansa za budućnost Kosova poručivši su da Samoopredjeljenje širi laži ili poluistine, kako bi diskreditovao protivnika.

Portparol ove stranke Lulezim Blaka je istakao da je "najnoviji proizvod agitacije i propagande Samoopredjeljenja manifestacija njihovih manipulativnih metoda, metoda koje su koristili tokom čitavog svog postojanja u prljavoj politici", naveo je Blakaj.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi