Portparolka LDK

Portparolka Demokratskog saveza Kosova Sibel Haljimi kritikovala je vladu Albina Kurtija zbog toga što se "lako i ponosno" pojavljuje na konferencijama za medije da saopšti vijest da neće biti plata za nastavnike, prenosi Klan Kosova.

Prema njenim riječima, ta tako lako izražena neosjetljivost vlasti prema građanima ne može se nazvati drugačije nego niskim udarcem i političkom osvetom vlastodržaca prema svojim građanima.

"U ovom vremenu enormne inflacije i poskupljenja svega, kada su naše porodice suočene sa problemima preživljavanja, kako se lako i s ponosom pojavljuju na konferencijama za medije da saopštavaju vijest da neće biti plata za nastavnike. Ovako lako izražena bezosjećajnost vlasti prema našim građanima ne može se nazvati drugačije nego niskim udarcem i političkom osvetom vlastodržaca prema svojim građanima", navela je portparolka LDK.

Kako je prethodno saopštio portparol Vlade Kosova Përparim Krieziu, radnicima u javnom sektoru koji su štrajkovili neće biti uplaćene  plate za septembar.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova