Obraćanje na srpskom

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla pozvao je Srbe sa Kosova da izvrše preregistraciju automobila na RKS registarske oznake do 31. oktobra. U suprotnom, nakon isteka roka, kako je istakao, neće moći da voze automobile sa tablicama koje su "nezakonito izdate od strane Srbije".

Sveçla se obratio građanima putem viideo poruke na srpskom jeziku i naglasio da je već prošlo mjesec dana otkako je započet proces preregistracije vozila sa srpskih registarskih oznaka na RKS, a koji se završava 31. oktobra.

Sveçla je naveo da je 31. oktobar poslednja šansa za sve vlasnike vozila sa "nelegalnim registarskim tablicama" da izvrše preregistraciju na legalne registarske oznake RKS.

„Ovaj proces nudi odlične pogodnosti, počev od registracije vozila starijih od 10 godina, kao i oslobađanje od plaćanja carine, administrativne takse u Centru za registraciju vozila, takse za registarske tablice, takse za opremu sa sertifikatm o registraciji vozila. Takođe, od sada možete da registrujete vozila sa registarskim tablicama vašeg regiona u svim centrima za registraciju vozila, bez obzira na mjesto stanovanja na Kosovu“, rekao je Sveçla.

Sveçla je rekao da je ministarstvo koje vodi posvećeno uspješnom završetku procesa registracije.

„Pozivamo vas da, bez gubljenja vremena, iskoristite ovu priliku. Nakon ovog datuma, vozila sa nelegalnim tablicama neće moći da saobraćaju na teritoriji Kosova, kao ni na graničnim prijelazima. Sloboda kretanja, ravnopravnost, ali i vladavina prava na celoj teritoriji, bez razlike, ostaju naš prioritet, stoga vas pozivamo da do 31. oktobra iskoristite ove pogodnosti i vratite nelegalne registarske tablice na legalne RKS registarske tablice“, poručio je Sveçla.

Nakon 30 dana, otkad je na snagu stupila uredba Vlade Kosova o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na RKS table prešlo je samo devet vozila, od tog broja, sedam vlasnika vozila je srpske nacionalnosti.

Izvor: Kosovo Online