Portparol LDK

Portparol Demokratskog saveza Kosova Sibel Halimi izjavila je da je vlada Albina Kurtija "nesposobna, neiskusna tvrdoglava i sklona propagandi", prenosi Koha.

„Vlada ne zna šta da radi. Imamo probleme ne samo u obrazovanju i privredi, već i u zdravstvu. Urušavaju se svi glavni stubovi jedne države koji su građanima najpotrebniji. U zdravstvu imamo ministra koji defiluje na kongresima, simpozijumima i seminarima u inostranstvu, imamo doktore koji odlaze i probleme sa esencijalnim lijekovima. Šta se dešava sada? Stranka nastavlja svoju propagandu kao i u opoziciji. To je potpuno neprihvatljivo“, rekla je Halimi na KTV.

Halimi je nedostatak kapitalnih investicija nazvala zabrinjavajućim. Prema njenim riječima Vladi Kurtija nedostaje vizija za izlazak iz krize. Ona je rekla da LDK kontinuirano nudi formulu za rješavanje problema.

„Videli smo stranku koja je na vlast došla služeći se svim sredstvima, ali vidimo da je nesposobna da upravlja zemljom. Ne treba biti glasan samo da biste dobili vlast. LDK je orijentisana da ponudi konkretna rješenja. Nema puno buke, već samo konkretni predlozi kako da se izađe iz krize sa prosvetom, privredom i zdravstvom“, rekla je Halimi.

Halimi je kritikovala odnos Vlade prema štrajkačima i dodala da sada nije vrijeme da se govori o kvalitetu u obrazovanju.

„Ako koristimo vanrednu situaciju da pričamo o problemima, propustili smo ih. O njima treba da se razgovara prije nego se dođe u ovakvu situaciju ”, rekla je Halimi.

Halimi je vladine preporuke za energetsku krizu, poput izolacije kuća, nazvala detinjastim i uznemirujućim.

Komentarišući Kurtijeve izjave o ratu, Halimi je rekla da se građani Kosova već suočavaju sa ratom u smislu preživljavanja novonastale krize.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore