Predsjednica Kosova

Predsjednica Vjosa Osmani rekla je na današnjem sastanku Konsultativnog savjeta za zajednice da ovaj mehanizam daje mogućnost zajednicama da se uključe u zakonodavne inicijative i da kao rezultat toga unaprede svoj položaj na Kosovu, prenosi Lajmi.

„Kao predsjednica Kosova, pružiću punu podršku u okviru ustavnih i zakonskih ovlašćenja za zaštitu prava zajednica. Radiću na tome da promovišem preporuke Savjeta tokom čitavog svog mandata, štaviše koordiniraćemo naše aktivnosti“, rekla je Osmani.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsjednika, Osmani je čestitala bošnjačkoj zajednici njihov dan i istakla da je Konsultativni savjet jedan od najvažnijih glasova zajednica na Kosovu.

Naglasila je da je Kancelarija predsjednika održavala kontinuirane sastanke sa drugim institucijama i zatražila sprovođenje preporuka ovog Savjeta.

Na sastanku su razmotrene preporuke u vezi sa obilježavanjem Dana različitosti, raspisivanjem konkursa na službenim jezicima Kosova i drugim pitanjima koja se odnose na zajednice.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi