Prijedlog na glasanju

Skender Gashi iz Štrajkačkog savjeta obrazovanja rekao je za RTK da odluka o prekidu štrajka zavisi od volje članstva i da će se štrajk nastaviti, ako prijedlog bude odbijen, prenosi Lajmi.

Članstvo Ujedinjenog sindikata obrazovanja je počelo da glasa u školama kako bi dobilo odgovore da li je za ili protiv prekida štrajka. Štrajkački savjet je saopštio da je prijedlog da nastava počne 3. oktobra i da se nastavi od januara 2023. godine. Prijedlog sindikata pozdravili su čelnici obrazovnih ustanova.

"Počeli smo sindikalne akcije direktnom komunikacijom sa predsjednicima opštinskih nivoa i oni komuniciraju sa predsjednicima udruženja školskih sindikata kako bi dobili mišljenje da li prihvataju obustavu štrajka do početka 2023. godine. Ovo ostaje i volja širokog sindikalnog članstva. Ako ga odbiju, Štrajkački savjet Ujedinjenog sindikata obrazovanja će poštovati volju članstva i štrajk će se nastaviti", izjavio je Gashi.

Prijedlog Sindikata obrazovanja pozdravljaju i predstavnici obrazovnih institucija.

Zamjenik ministra prosvete Dukagjin Pupovci rekao je za RTK da snažno vjeruje da će članstvo Ujedinjenog sindikata obrazovanja poslušati glas svog rukovodstva i da će se vratiti radu u školama.

"Mislim da je ovo izuzetno pozitivna ocjena, koja pokazuje da je došlo do refleksije unutar sindikata i čvrsto vjerujem da će članstvo SBAShK poslušati glas svog rukovodstva i da će se vratiti radu u škole. To bi im omogućilo da o svim zahtjevima razgovaraju mirno i bez upadanja u sred učenika", rekao je Pupovci.

Izvor: Lajmi.net/Kosovoonline