Predsjednik AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj je, povodom štrajka u prosveti, rekao da premijer Albin Kurti izjavama o sindikalcima PAN, ne potčinjava PAN već nastavnike, prenosi Telegrafi.

Haradinaj je u skupštini naveo da je Kurti "odrastao mrzeći režime", nazivajući ga "dobrim momkom".

"Otkako je (Kurti) postao režim, vratio se mrzeći one koji su ga doveli, unutrašnje neprijatelje, sindikate, nastavnike", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je upitao da li neko vjeruje da su nastavnici ostali kod kuće radi zabave.

On je dodao da premijer ne potčinjava PAN već nastavnike.

"Niste se predali PAN-u, predali ste se nastavnicima i oni će vam pokazati zadovoljstvo kada dođe obrok", rekao je Haradinaj.

U skupštinskoj raspravi, ministar finansija Hekuran Murati reagovao je na izlaganje predsjednika PDK Memlija Krasniqija koji je, govoreći o štrajku u prosveti, rekao da premijer Kurti želi da pokaže da je nije odgovoran za obustavu rada u prosveti.

Murati je tu izjavu Krasniqija protumačio kao pokušaj da "potčine" Vladu Kosova i naveo da su takve izjave i namjere opozicije "žalosne" jer, kako je naveo, štrajkom u prosveti gube studenti i Kosovo.

"Želeo bih da se osvrnem na govor Krasniqija koji je rekao da premijer želi da pokaže da je neposlušan. Da li to znači da ste hteli da kažete da ste prilično razočarani rezultatom Vlade? Ako je to bila namjera, žalosno je što je izgubljeno mnogo sati i dana učenja za đake", rekao je Murati.
 
Izvor: Kosovo Online/Telegrafi