Vlada nema ekonomsku politiku

Bivši premijer Kosova Avdullah Hoti optužio je Vladu Kosova, navodeći da zbog lošeg rada trend privrednog rasta opada.

Hoti je u objavi na Facebooku pohvalio svoju vladu, objašnjavajući da su uprkos krizi usljed pandemije koronavirusa uspjeli da pokrenu pozitivan trend privrednog rasta u prvim mjesecima 2021.

"U vladi koju sam ja vodio vrijedno smo radili da privredu izvučemo iz krize usljed pandemije. Preokrenuli smo pozitivan trend u prvim mjesecima 2021. Mandat smo predali uz pozitivan privredni rast, sa dobrim osnovama da nastavimo dalje. Od tada, trend privrednog rasta opada. Naravno, spoljni faktori su takođe uzrok, ali nije preduzeta značajna akcija u ekonomskoj i fiskalnoj politici. Vlada je potpuno zatvorena za poslovanje. Nije održan nijedan sastanak Nacionalnog savjeta za ekonomski razvoj da bi se razgovaralo o zabrinutostima preduzeća i da bi se razvila nova ekonomska politika“, napisao je Hoti.

Hoti je na Facebooku objavio i grafikon rasta bruto domaćeg proizvoda u kvartalnim periodima od prvog kvartala 2021. do drugog kvartala ove godine. Prema grafikonu, trend privrednog rasta u drugom kvartalu 2021. bio je 16,32 odsto, sa opadajućim trendom na 2,14 u drugom kvartalu 2022. godine.

Izvor: Kosovo Online