Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje (VV) Adnan Rustemi rekao je da opozicione stranke nisu zainteresovane za rušenje Vlade, već za podrivanje vlade, koristeći generalni štrajk koji je počeo 25. avgusta, prenosi Koha.

Rustemi je na KTV naveo da se podrivanjem Vlade, podriva Kosovo.

On je naveo da postoje informacije da u Ujedinjenom sindikatu obrazovanja postoje "elementi" koji koriste ovaj proces pod uticajem političkih agendi.

"Vjerujem da ima mnogo sindikalaca koji su zainteresovani da započnu proces nastave, kao što vjerujem da postoje elementi unutar sindikata koji ovaj proces koriste pod uticajem ili u okviru potpuno političke agende. Očigledno je da imamo informacije, čak i od opozicionih subjekata u Skupštini, na različite načine se zna da se cela ova situacija koristi za podrivanje Vlade. Čak i iz javnih rasprava se jasno vidi, njih ne interesuje da je ruše već da onemoguće vlast", rekao je Rustemi.

On smatra da su predstavnici sindikata napravili barikadu tražeći dodatnih 100 eura na mjesečne zarade.

Prema njegovim riječima, ovom "barikadom" se žrtvuju djeca i podriva Kosovo.

"Žrtvovanje djece sa takvom barikadom – 100 eura ili ne krećemo u školu – bez presedana je i podrivanje države, to više nije ni udar na vlast", kaže Rustemi.

Kako je naveo, premijer Albin Kurti nije odgovoran za to što nastavni proces ne počinje.

"Učinio je sve što je mogao po ovom pitanju. O zahtjevima se razgovaralo, sa njima se postupalo, Zakon o platama je obrađen, uređen je i bolje nego što su sindikalci očekivali kada je u pitanju status prosvetnih radnika", rekao je Rustemi.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore