Poslanik Samoopredjeljenja

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Fatmir Humolli kritikovao je aktuelnu vladu ocjenivši da ugrožava stabilnost Kosova, prenosi Reporteri.

Humolli je izrazio uvjerenje da je većina poslanika Pokreta Samoopredjeljenje nezadovoljna trenutnom situacijom i odlukama izvršne vlasti i dodao da je stranka kojoj pripada dovela Kosovo u sukob sa svim društvenim kategorijama.

"Pokret Samoopredjeljenje nas je doveo u sukob sa svim društvenim kategorijama. Dakle, sa nastavnicima, ratnim veteranima i kompletnom javnom  administracijom, država je sada u sukobu sa sopstvenim radnicima. Stranka ugrožava stabilnost zemlje", rekao je Humolli za Telegrafi.

Humolli kaže da je realnost takva da potkrepljuje to što je rekao i izrazio nadu da će se stvari "promjeniti na bolje".

Kako je naveo, dok Kosovo ima opasnost "pred vratima" od Srbije, a Vlada se bavi nekim pitanjima koja je vrlo lako mogla da riješi.

"Imam utisak da je Vlada postala previše birokratizovana i da ne sagledava objektivno realnost kako se razvija. Veoma sam uvjeren da ako pitate poslanike Pokreta Samoopredjeljenje pojedinačno, većina njih je nezadovoljna trenutnom situacijom i odlukama izvršne vlasti. Ali ovo je kada poslanici zaborave šta su rekli građanima", naveo je Humolli.

Humolli je, između ostalog, saopštio da je u prvoj godini vlade sve primjedbe i zahtjeve rješavao u okviru poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje, ali pošto se situacija nije promjenila, odlučio je da to iznese u javnost.

"Moje primjedbe su ove godine javne kako bi se podigla svijest i građana i Vlade", rekao je Humolli.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri