Srbija najbliža Kremlju!

Premijer Kosova Albin Kurti istakao je da su Sjedinjene Američke Države najvažniji partner Kosova, ali da se ne slaže uvijek sa predstavnicima SAD, što se najbolje moglo vidjeti sa izaslanikom za Balkan Trumpove administracije Richardom Grenellom, prenosi Reporteri.

Kurti je za švicarski list „Die Republik“ istakao da je Grenell tražio od njega da odustane od svojih zahtjeva prema Srbiji.

„Kosovo smatra SAD prijateljem, partnerom i saveznikom za našu bezbjednost i odbranu. Pored Bjelorusije, Srbija je zemlja koja je najbliža Kremlju. Zbog toga su nam SAD važnije od bilo koje druge zemlje. Ali, naravno, ne slažem se sa svime što kažu predstavnici SAD. To je postalo jasno 2020. godine kada je Trumpov izaslanik za Balkan Grenell želeo da odustanem od svojih zahtjeva prema Srbiji“, dodao je Kurti.

Kurti nije želeo da odgovori na Grenellove prozivke na Twitteru da je "fašista", ali je istakao da se nada da će u SAD "sve biti kako treba".

„Optimista sam da će stvari u SAD ići dobro. Joe Biden je danas najprogresivniji političar na svijetu. Nadam se da ovaj transatlantski osjećaj nije izgubljen. Nadam se najboljem“, rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri