Mehmeti već razriješen

Nakon podnošenja ostavke Samedina Mehmetija na mjesto generalnog direktora Policije Kosova prošlog mjeseca, za ovu poziciju konkurisalo je pet kandidata među kojima i jedna žena policajac iz redova srpske zajednice, prenosi Lajmi.

Ovo je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Xhela Sveçla koji je izjavio da je prihvatio ostavku Mehmetija nakon posljednjeg slučaja silovanja 11-godišnje djevojčice u Prištini.

"Premijer Kurti je već razriješio Mehmetija sa njegove pozicije i imenovao Fehmija Hotija, zamjenika direktora Policije Kosova, za vršioca dužnosti generalnog direktora", piše u Sveçlinom saopštenju.

Na konkurs za generalnog direktora Policije Kosova, Ministarstva unutrašnjih poslova prijavilo se pet kandidata, a jedan od kandidata je iz manjinskih zajednica na Kosovu, piše u saopštenju, a Lajmi dodaje da ima saznanja da se radi o načelnici uprave u regionu Mitrovice Slađani Stojanović.

Osim nje, kandidati su i Gazmend Hoxha, direktor Odjeljenja za operacije, Bahri Shala, sadašnji direktor kriminalističke policije, Fatos Haziri, bivši šef Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i Granit Fetahu, direktor za bezbjednost objekata i ličnosti.

Izvor: Lajmi.net/Kosovoonline