Bivši ministar zdravlja

Bivši ministar zdravlja Armend Zemaj je u intervjuu za Ekonomiju onlajn rekao da se zdravstveni sektor suočava sa veoma velikim problemima, počev od nedostatka lijekova i potrošnog materijala, a kako smatra, problem je u Kurtijevoj vladi.

Zemaj ističe da je Kurti nesposoban da se bavi zdravstvenim sektorom.

„Problem je u Vladi Kurtija jer je postavila nesposobne ministre i sada pokušava da prikrije njihove neuspjehe. Problem je što je ova Vlada preuzela mandat bez programa u zdravstvu. Ovaj pristup je štetan, ove akcije ne dovode do uspjeha. Svi plaćamo cenu zbog takvog tretmana prema zdravstvu. Do sada je bilo mnogo problema kao što su nedostatak efikasnih usluga, nedostatak lijekova, nedostatak potrošnog materijala", rekao je Zemaj.

Dodao je da nedostaju anesteziolozi za hitne slučajeve.

„Liste čekanja treba razjasniti ili kategorisati. Brine me kada se prave liste čekanja za hitne slučajeve. Ovo je skandalozno. Očekuje se da neće biti dovoljno anesteziologa za hitne slučajeve. Ljekari bježe u privatni sektor zbog nedostatka finansijske podrške ili prevare da će se usvojiti Zakon o platama. Ministar zdravlja pokazao se nesposobnim da se nosi sa ovim problemima i nije zainteresovan da podrži ljekare", zaključio je Zemaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online