Predsjednik PDK-a

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi rekao je da je premijer Kosova Albin Kurti zatvorio škole za učenike, ali ih je otvorio za izbore Samoopredjeljenja, i dodao da se on bori sa izmišljenim neprijateljima, prenosi Reporteri.

Krasniqi je istakao da su za Kurtija važniji izbori nego učenici koji još uvijek ne idu u školu zbog, kako je naveo, Kurtijeve bahatosti.

"I u skupštini sam rekao da se premijer bori sa izmišljenim neprijateljima, a ne sa problemima građana. U najvećoj obrazovnoj krizi od 90-ih godina, premijer hrani svoje fantazije, daleko od briga i problema koji svakim danom rastu na Kosovu. Baš kao Don Kihot koji se bori sa vetrenjačama", rekao je on.

Krasniqi je naglasio da ne postoje "sindikalci PAN-a", već štrajk.

"Ujedinjeni sindikat se nije pokazao kao fleksibilan partner, ali Kurtijevi militanti su spremni da dopuste da djeca pate, samo da Kurtija mogu da nazovu "nepobjedivim", i to jeste diktatorski mentalitet", rekao je Krasniqi.

On je dodao i da građani nisu glasali za premijera koji ostavlja narod bez obrazovanja, a djecu bez škole.

"Uvjeren sam da građani nisu glasali da se suoče sa ovim mentalitetom i sklonošću premijera da potčini sve. Danas, više nego ikad, Kosovu su potrebna konkretna rješenja problema, a ne suve i ljute riječi. Postoji potreba za vođstvom koje čuva dostojanstvo svakog građanina, a ne za liderom koji stvara još veće podjele u društvu. Odlazi iz zemlje premijeru. Ponudite rješenje i vratite djecu u školu", poručio je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri