Ne smiruje situaciju

Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Rahman Jasharaj rekao je da izjave premijera Kosova Albina Kurtija ne daju pozitivane rezultate i ne smiruju situaciju, dodajući da i među prosvetnim radnicima ima članova Pokreta Samoopredjeljenja, prenosi Reporteri.

Jasharaj je naveo da Kurti izjavom da su štrajkači "pripadnici PAN-a", nekadašnje koalicije Vlade Kosova koju je predvodio Ramush Haradinaj, umjesto da se obaveže da će ponuditi prihvatljivu ponudu, nastavlja sa nepotkrepljenim izjavama.

"Nije prvi put da umjesto da se obaveže da uz legitiman zahtjev zaposlenih u prosveti ponudi prihvatljivu ponudu, nastavlja da daje ove neargumentovane i neosnovane izjave koje ne daju pozitivan rezultat i koje ne smiruju situaciju" , kazao je Jasharaj.

On je dodao da Kurti ovim izjavama povređuje i svoje birače, jer, kako je istakao, u obrazovnom sektoru ima radnika i iz stranke koju Kurti vodi.

"On takođe šteti onima koji su glasači Samoopredjeljenja jer zaposleni u obrazovnom sektoru i oni u državnoj službi takođe pripadaju Samoopredjeljenju i drugim partijama", dodao je Jasharaj.

Predsjednik Ujedinjenog sindikata je naveo da  Kurti i njegova vlada treba da daju ponudu koja je prihvatljiva.

Povodom predloga bivše ministrke prosvete i zamjenice LDK Hikmete Bajrami da štrajkači prihvate ponudu od dodatnih 50 eura do primjene Zakona o platama, Jasharaj je ocjenio da cijeni dobre namjere svakog poslanika, ali po njemu to "nije nešto novo", što je, kako je istakao, potrebno da bi došlo do promjene odluke o štrajku.
 
Izvor: Kosovo Online/Reporteri