Ozbiljan skandal

Član LDK Anton Berisha prokomentarisao je izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole von Cramon koja je rekla da je sporazum Srbije i Rusije o planu konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova "ozbiljan skandal", navodeći da tu izjavu treba da prati i konkretan odraz politike EU prema Srbiji.

"Izjava izvjestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole von Cramon da je sporazum Srbije i Rusije ozbiljan skandal koji bi možda trebalo da bude signal za zamrzavanje razgovora o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, trebalo bi da bude preneta u konkretan odraz politike EU prema Srbiji", naveo je Berisha na Facebooku.

Berisha kaže da bi kontinuitet saveza Srbije sa Rusijom za koji navodi da istorijski nikada nije prekinut, i koji je "uvijek izazivao nemire na Balkanu", morao da ubrza integracione procese i to prvo članstvo Kosova u NATO, a onda članstvo svih zemalja regiona u EU.

"Srbiju treba ostaviti na putu saveza sa Rusijom, ali izolovati od regionalne saradnje i od SAD i Evropske unije", smatra Berisha.

Izvor: Kosovo Online