Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenja Enver Dugolli izjavio je da Vlada Kosova prioritet daje reciprocitetu sa Srbijom, prenosi Koha.

"Ideja je bila da damo prioritet primjeni recipročnih mera prema Srbiji i to se sprovodi. Problemi na toj teritoriji postoje i stvarni su", rekao je Dugolli.

Dugoli napominje da je policija spremna za operativne akcije na sjeveru, dodajći da situacija na sjeveru nije potpuno mirna i pod kontrolom.

"Kosovo ima kapacitete. Policija je veoma profesionalna i ne nedostaje joj hrabrosti za ovakve obračune. Policija je sposobna i spremna da preduzme akciju. Borba protiv kriminala i bandi zahtjeva niz mjera mnogih institucija", rekao je on.

Prema njegovim riječima građani Kosova treba da se čuvaju lažnih vijesti za koje tvrdi da se šire iz Rusije i Srbije.

"Moramo da budemo oprezni i ne pothranjujemo huškanje bilo kakvim vijestima, jer je Srbija u ofanzivi da igra ulogu žrtve", rekao je on.

Dugolli je naglasio da se odluke Vlade otežano sprovode na sjeveru.

"Kosovo radi najbolji mogući posao u smislu dijaloga i borbe protiv kriminala, jer je Kosovo već duže vrijeme nepravedno napadano kao strana koja blokira dijalog. Realnost je bila sasvim drugačija, Srbija je imala za cilj da razvije pokorni dijalog, uzimajući zamah u procesu evropskih integracija", rekao je on.

Kako je rekao pritisak u dijalogu sada treba da bude usmeren ka predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Srbija pokušava da iskoristi jasnu neodređenost, vjerujem da će tome doći kraj. Čekamo da to vidimo uskoro, jer ako zaista neće mir, stabilnost i napredak na putu dijaloga i dogovora sa priznanjem u centru, bar nemojmo da nosimo teret države koja je nepravedno nazvana blokerom", zaključio je Dugolli.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline