MUP Kosova

Samo pet osoba do sada je prihvatilo odluku Vlade Kosova i preregistrovalo svoja vozila na RKS tablice, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova, prenosi Koha.

Vlada Kosova je postavila rok do 31. oktobra za preregistraciju vozila u sjevernim opštinama na RКS tablice, ali od 1. septembra do danas odziv je jako mali.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nema tačnu informaciju o broju automobila koji ne posjeduju RKS tablce.

"Od 1. septembra do sada registrovano je pet vozila na RКS registarske oznake u opštinama Prizren, Dragaš, Leposavić, Sjeverna Mitrovica i Gnjilane. Ukupan broj vozila sa nelegalnim tablicama koja kruže na Kosovu nije poznat, jer su registrovana u prethodnom sistemu. Nakon procesa registracije biće poznat tačan broj“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se procjenjuje na Kosovu ima oko 9.000 vozila sa KM tablicama, od čega više od 7.000 ljudi na sjeveru.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je 3. septembra izjavio da je njegova procjena "da neće biti više od 200 zamjenjenih tablica, sa KM na RKS".

"Vidjećemo. Možda ja grešim, možda on (Kurti) bolje poznaje naš narod nego što ga ja poznajem. Ali, to govori koliko je to bilo neodgovorno, nezobiljno, da ne govorim dalje", rekao je Vučić.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore