Poziv za prekid

Šef Savjeta roditelja jedne Predškolske ustanove u Prištini Betim Sopi rekao je da su upozorili vaspitače ove ustanove da će djecu, uprkos štrajku, dovoditi u vrtić i ujedno poziva odgovorne da prekinu štrajk, prenosi Koha.

"Dobio sam mnogo pritužbi roditelja, posebno na emocionalno stanje djece. Roditelji su mnogo oštećeni jer su u obavezi da šalju djecu u privatne jaslice. Ima i djece sa posebnim potrebama, pa smo ih pozvali da razmisle o ovom aspektu“, rekao je on.

Sopi je dodao da je jedini izlaz iz ove situacije saradnja.

"Predložili smo da zajedno pronađemo rješenje. Ne postoji spremnost prosvetnih radnika za početak rada. Ovo me mnogo iznenađuje jer traje predugo. Došli smo do toga da ćemo morati da prikupimo novac i ispunimo zahtjev prosvetnih radnika dok se ne donese rješenje sa centralnog nivoa“, rekao je on.

Prema njegovim riječima, na prosvetarima je da se odluče za početak rada i saradnju sa roditeljima.

"Zaposleni u vrtiću su uvijek slušali naše zahtjeve, ali štrajk je već sve paralisao. U Prištini nema vrtića koji je počeo sa radom. Pridružićemo se protestu u četvrtak jer podržavamo zahtjeve prosvetnih radnika, ali je bitno da ustanove počnu da rade i da se djeca vrate u normalno stanje“, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore