Preregistrovan na RKS

"Još jedan službenik Policije Kosova – Srbin danas je napadnut od strane ilegalnih struktura time što mu je zapaljen automobil sa legalnim RKS tablicama", saopštio je ministar unutrašnjih poslova, Xhelal Sveçla.

"Tendencije izazivanja straha se nastavljaju“, poručio je Sveçla, navodeći da je riječ o "otvorenom pozivu na borbu protiv institucija“.

U kratkoj objavi na Twitteru, obratio se i srpskom predsjedniku, Aleksandru Vučiću.

Zamolio ga je da "prestane da podržava nasilne i terorističke akte prema lojalnim građanima Kosova“.

Sveçla nije na Twitteru saopštio više detalje o novom napadu na policijskog službenika, kao i gdje se isti dogodio.

Ministar je potom u objavi na Facebooku precizirao da je automobil zapaljen "nakon što ga je vlasnik registrovao na RKS“.

Ujedno je naveo da je u ranim jutarnjim satima zapaljen magacin Srbinu iz Grabovca, nakon što je registrovao automobil svog sina.

"Oba slučaja su otvoreni poziv za borbu protiv institucija Republike Kosovo", ocijenio je Sveçla, ali i dodao da su sve institucije angažovane na rasvetljavanju istih.

"Odlučniji smo nego ikada da se poredak i zakon protežu u svakom uglu Republike Kosovo. Neće se tolerisati bilo kakvo krivično djelo Vučićevih ortaka i borićemo se svim legalnim i demokratskim sredstvima“, naznačio je Sveçla.

Podsjetimo, Sveçla je i početkom septembra izvjestio o napadu na pripadnika Poilcije Kosova, odnosno njegovu imovinu.

Kako je tada saopštio, podmetnut je požar u kući pripadnika KP u Leposaviću, koji je prethodno zamjenio registarske tablice na automobilu, odnosno preregistrovao ga na RKS.

Sveçja se tada takođe obratio srpskom predsedniku, optuživši ga da "prijeti" građanima na Kosovu koji žele da mijenjaju tablice i to nakon što je Vučić kazao da zna da je jedan od dvojice građana, koji su uzeli RKS tablice, radnik kosovskih institucija.