Poslanica AAK-a

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Albana Bytyqi istakla je da je vrijeme da premijer Kosova Albin Kurti podnese postavku, jer je kako je dodala, njegova vlada i pored većine u parlamentu podbacila u svim sektorima, prenosi Ekonomija onlajn.

Bytyqi je navela da ne pamti da je Kosovo nekada imalo slabije rukovodstvo.

"On nije za vlast i njegov rad ne funkcioniše. Poslanici Samoopredjeljenja ne rade ono što su obećali u predizbornoj kampanji”, rekla je Bytyqi.

Prema njenim riječima, ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz bavila se unutrašnjim poslovima ministarstva, a ne novim priznanjima nezavisnosti.

„U dijalogu smo videli nekoliko sastanaka. Mi smo istakli da je bez SAD i EU bolje da nema dijaloga. Vjerujem da je potrebno pronaći rješenje. Ministarka Gërvalla-Schwarz je kazala da će ove godine doći do liberalizacije viza, ali to se ne dešava. Ministarka Gërvalla-Schwarz je smatrala da treba da se bavi kadrovima u ministarstvu. Našla je za shodno da zaposli svoje rođake i nije zainteresovana za dijalog i druga pitanja u vezi sa priznanjem nezavisnosti Kosova“, rekla je ona.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online