Nakon konsultativnih sastanaka

Unija sindikata obrazovanja, nauke i kulture saopštile je, nakon konsultativnih sastanaka sa predsjednicima sindikata opština i univerziteta da će štrajk prosvete započet 25. avgusta biti nastavljen, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju, lideri sindikata  su na ovim sastancima od strane članova Štrajkačkog vijeća upoznati sa dva sastanka sa ombudsmanom, koji su održani na njegovu inicijativu, a potom detaljno analizirali pismo koje je poslao ombudsman.

“Ocjena učesnika ovog sastanka bila je da ovo pismo nije donelo ništa novo, pa će štrajk biti nastavljen, dok će Unija sindikata odgovoriti na pismo ombudsmana u vezi sa štrajkom”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, Unija sindikata je saopštila da je na sastancima bilo kritika pogrešnog odnosa Vlade prema njihovim zahtjevima.

Unija sindikata je saopštila i da je generalni direktor Unije prosvetnih sindikata Evrope uputio pismo premijeru Albinu Kurtiju u kome je zatražio sastanak u cilju postizanja dogovora koji bi ispunio zahtjeve štrajkača u sektoru obrazovanja i državnih službenika.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore