Štrajkači jedinstveni

Predstavnik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture, Rahman Jasharaj, rekao je da je otvaranje ovih škola bilo zbog pritiska i ucjena od strane ministarke prosvete Arberie Nagavci u onim opštinama koje je posjetila, prenosi Telegrafi.

"Na sastancima koje održavamo svakodnevno analiziramo situaciju, a javnosti je poznato da je u nekim školama nastava počela. To se desilo nakon neviđenih pritisaka na štrajkače, koje  podrazumjevaju posjete ili poruke. Gospođa Nagavci nije prestala da ide u opštine za koje je mislila da će se lakše popustiti. U Podujevu, Gnjilanu, Kamenici i Đakovici pritisak je vršen svuda i Vlada to ne može da sakrije. Pritisak vrši upravo gospođa Nagavci", rekao je on.

Jasharaj je poručio da će se jedinstvo među štrajkačima nastaviti, a lekcija koja počinje pritiskom ne može biti plodonosna i iskrena.

"Štrajkači su i dalje jedinstveni u svojim zahtjevima, loše je ovo što se radi sa školama. Nikakvo pozitivno kretanje se ne može postići pritiskom i ucjenama. Možda postoje pojedinci koji su, nakon pritiska, odlučili da nastave sa predavanjima. Međutim, ovaj metod ne donosi ništa pozitivno, jer kada lekcija počne sa pritiskom, neće imati ovaj efekat i neće biti originalna. Vlada ne bi trebalo treba da se hvali otvaranjem pet ili deset škola, jer to nije uspjeh", izjavio je on.
 
Izvor: Kosovo Online/Telegrafi