Gradonačelnik Orahovca

Gradonačelnik Orahovca Smajl Latifi izrazio je zabrinutost i zatražio pomoć centralnih vlasti zbog štete koja je nastala usljed poplava.

"Od ranih jutarnjih sati suočavamo se sa teškom situacijom, poslije obilnih padavina, i u tu svrhu formirali smo štab za vanredne situacije opštine Orahovac, koji je sastao danas u 10 časova", napisao je Latifi na Facebooku.

Latifi navodi da će biti formirane posebne komisije za procjenu štete u domaćinstvima, brojnim porodičnim preduzećima, poljoprivrednoji i javnoj infrastrukturi.

"Činimo sve što je moguće kao opština i nakon sačinjavanja evaluacionih izveštaja tražićemo od centralnih institucija u Prištini direktnu podršku za pokrivanje štete", kazao je on.

Gradonačelnik je pozvao sve ljude koji imaju problem sa poplavam da pozovu broj za hitne slučajeve 029-277-555 Vatrogasne jedinice u Orahovcu.

"Direkcija javnih službi sa vatrogasnom službom, direkcija za poljoprivredu, policijska stanica Orahovac, kompanije koje je naša opština ugovorila i brojni volonterski timovi rade bez prestanka kako bi zaštitili građane i njihovu imovinu i izbegli rizik od poplava. Takođe, rade i na otklanjanju posljedica. Ako se nastave obilne kiše, šteta bi mogla biti još veća", napisao je Latifi.

Izvor: Kosovo Online